VandenBerg, Webdesign
Lees de nieuwsbrief #14


Recensie op www.deeprootsmag.org


4 en 5 april, CD release Hans Theessink, met medewerking van Champagne Charlie en anderen.
Nu te reserveren via CD Universe.Recensie van 100 jaar Woody Guthrie tribute avond uit Popmagazine Heaven, door Frits Barth. klik hier


Lees de nieuwsbrief #13


CD recensie "Through the eyes of Woody" door Antoine Légat - www.rootstime.be


Lees de nieuwsbrief #12


Interview met Champagne Charlie in Back to the Roots Magazine klik hier
Lees de nieuwsbrief #11


6 Januari was Champagne Charlie 1 uur lang live te gast bij het VPRO programma OVT (radio 1) Tussen 10 en 12 uur, liedjes van Woody Guthrie! - Luister er hier naar


Lees de nieuwsbrief #10


Aankondiging in de PZC van 04 oktober 2012 betreft 100 jaar Woody Songs  klik hier voor een pdf


Een verslag over 'Songs to Woody' 4 oktober 2012 op de website newfolksounds.nl


Een Franse recensie uit het blad 'Le Cri du Coyote' van juli 2012  klik hier voor een pdf
Lees de nieuwsbrief #9


Artikel in de PZC van schoolproject: Van Delta Blues tot Jazz. klik hier


Recensie van CD Hobo Signs and Railroad Lines in Popmagazine Heaven. klik hier


Lees de nieuwsbrief #8


Een mooie recensie uit toonaangevende jazzblad Jazzism. klik hier


Een nieuwe recensie op www.folkroddels.be
en een filmpje op youtube van Spijkers met Koppen van zaterdag 10 december 2011 op VARA Ned 2.


Lees een interview geplaatst in 'De Vliegende Hollander' nummer 86, 28 november 2011Nieuwsbrief #07. Lees hem hier»


Artikel op Keepswinging blogspot: http://keepswinging.blogspot.com/2011/11/champagne-charlie-op-zoek-naar-hobo.html


Stukje uit Elsevier: 12-11-2011
Recensie Bluesmagazine.nl over de nieuwe CD Hobo Signs and Railroadlines: http://www.bluesmagazine.nl/recensie-champagne-charlie-hobo-signs-railroad-lines


Eerste recensie op de nieuwe CD Hobo Signs and Railroadlines http://bluesinfo.wordpress.com/2011/09/25/hobo-signs-railroad-lines/


Nieuwsbrief #06.1 Lees hem hier»
Nieuwsbrief #06.2 Lees hem hier»


Nieuwsbrief #05. Lees hem hier»
Artikel over Champagne Charlie op www.thebluegrassspecial.com

http://thebluegrassspecial.com/archive/2011/feb2011/champagne-charlie-feb2011.php
Nieuwsbrief #04. Lees hem hier»


Nieuwsbrief #03. Lees hem hier»


Nieuwsbrief #02. Lees hem hier»
Nieuwsbrief #01. Lees hem hier»
Bekijk de laatste filmpjes hier »


Champagne Charlie Partner in kennis in de Vrije Universiteit van Amsterdam

Bijgaande foto’s werden door Hans Krabbendam gemaakt tijdens ons optreden in de universiteit op 15 oktober j.l.
Zo werden we aangekondigd:

Film, muziek, eten, lezingen, . . . .
De AmerikaXperience wil alle zinnen prikkelen. Geen land is zo verboneden met film als de Verenigde Staten.
Elke dag rond lunchtijd verandert de UB in een bioscoop.
Op donderdag 15 oktober laat Champagne Charlie, een Blues & Roots Band uit de Zeeuwse Delta, een groot aantal Amerikaanse muziekstijlen uit de periode 1910-1950 herleven.
En natuurlijk zal ook de Amnerikaanse eetcultuur met hamburgers, hotdogs en cola niet ontbreken.Recensie in het zomernummer van Amerika’s oudste en toonaangevende Rootsblad Sing Out. lees het hier»


Review Waitin‘ On Roosevelt from ‘Juke Blues‘.
Door Ian Marriss - Juke Blues, wereldwijd het toonaangevende blues magazine..Uit zomereditie van Jazzism.Artikel over Champagne Charlie op www.thebluegrassspecial.com

http://www.thebluegrassspecial.com/archive/May2009/champagnecharliefeaturemay09.php


Omroep Zeeland Zeeuwse Top 40

Ook dit jaar is er op Hemelvaartdag bij Omroep Zeeland Radio een uitzending gewijd aan de Zeeuwse Top 40. Onderstaande link brengt je naar een inlogpagina die je, na invulling, in staat stelt je stem uit te brengen op 1 van 40 Zeeuwse nummers. Champagne Charlie staat er met 2 nummers in: “Mexicaanse Hond” en “Lambsworth”. Als je vindt dat Champagne Charlie in de Zeeuwse Top Veertig wel een plaatsje verdient, stem dan even op ons! Alvast bedankt.

http://www.omroepzeeland.nl/modules/survey/index.php?sid=79623&lang=nl

Ook Omroep Zeeland Televisie besteedt wekelijks (op woensdag) aandacht aan de Zeeuwse Top 40. Binnenkort wordt in dat programma een clipje uitgezonden met onze akoestische Zeeuwse versie van “Brown Eyed Girl” van Van Morrison: “Jie Koos Mien”. De preciese datum kun je vinden via onderstaande link.

http://www.omroepzeeland.nl/dezeeuwsetop40


Recensie op WWW.OOR.NLVolgens Bobtje Blues de 10 beste Roots & Blues Albums van 2008.
En wij staan op nummer 3 !!!Voorafgaand aan ons optreden in Razzmatazz op 28 december j.l. zijn we geinterviewd door Rien Wisse van Block, het toonaangevende Nederlandse bluesmagazine.
Het interview wordt geplaatst in het eerstvolgende nummer, dat eind januari zal verschijnen.  Zie ook: www.blockmagazine.nl


In september 2008 waren we te gast bij Crossroads Radio het roots radioprogramma van Jos van den Boom uit Bergen op Zoom.
Het liveconcert zal op 18 januari, twee dagen voor de inauguratie van Obama, integraal worden uitgezonden op BRTO Radio (www.crossroadsradio.nl) van 19.00 tot 20.00 uur.
In de week van 16 t/m 23 januari is het concert ook via internet te beluisteren via de Crossroads website (zie boven) en www.rootsparadise.nl

We zijn er ook heel trots op dat we kunnen melden dat Gait Klein Kromhof is uitgenodigd door The Shiner Twins om hen tijdens hun optreden op zaterdag 2 mei a.s het op prestigieuze blues en rootsfestival Moulin Blues in Ospel muzikaal bij te staan.


Recensie Waitin‘ On Roosevelt uit ‘Block Magazine‘.


Recensie Waitin‘ On Roosevelt uit ‘Back to the Roots Magazine‘.


Recensie Down The Road door ‘MazzMusikaS‘.

Deze Zeeuwse formatie behoort al een hele tijd tot de vaste waarden in het blues- en rootscircuit der Lage Landen. Tien platen ver zijn Sjef, Geert, Theo, Gait en de Peters en op deze nieuwe presenteren zij, naast twee originals, tien songs die al een heel leven achter zich hebben, die als het ware een hele weg gegaan zijn.
Die weg kan al begonnen zijn in de jaren ’20 van vorige eeuw, zoals Blind Blake’s Rope Stretching Blues of Bo Carters Country Fool of heel recent, zoals Eric Bibbs Good Stuff en Steve Earle’s Pilgrim. Onderweg zijn, mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken en oude vrienden verliezen… het gebeurt allemaal ‘down the road’.
Dit thema is echter niet meer dan een dankbare aanleiding voor Champagne Charlie om, aan de hand van sterke songs (daartoe reken ik ook de eigen nummers, waarvan je zou zweren dat het flinke vijftigers zijn) hun muzikale kunnen te etaleren. Dat kunnen houdt een enorme beheersing van de instrumenten in, naast erg degelijke zang en vooral een strak, hecht groepsgeluid. Dat deze gasten al veel hebben samengespeeld, hoeven ze niet te zeggen: je hoort het gewoon.
Dat ze van Hans Theessink en Ry Cooder houden, zou mij ook niet verbazen. Dat zijn immers de namen die mij voor de geest komen telkens als ik deze bijzonder fijne plaat draai en dat deed ik de voorbije weken meer, veel meer dan gemiddeld. Ik smelt gewoon voor dit groepsgeluid, waar alles zo haarfijn gedoseerd zit, dat alles als het ware op spontane wijze aan de oppervlakte komt.
Voor de volledigheid nog even de gastrollen vermelden van violist David Egter van Wissekerke en zangeres Karen Neumann, en de niet zo avontuurlijke radiomakers wijzen op de aanwezigheid van een superversie van Lowell George’s Willin’. Ik heb niet alles in huis van deze Middelburgers, maar van wat ik wel in huis heb, is dit met voorsprong het beste. (DH)

Recensie Down The Road door ‘Nationaal Pop Instituut‘To Top Of Page